Houtconstructies

Beschoeiing is een term die gebruikt wordt voor constructies die een oever of waterkant beschermen tegen afkalven/instorten, golfkrachten en andere invloeden die de stabiliteit van de waterkant in gevaar brengen.
Een beschoeiing kan ook op het droge als er sprake is van een hoogteverschil in de tuin dan noemen wij het een grondkering.

Beschoeiingen en grondkeringen kunnen gemaakt worden van hout, kunststof beton of staal.
Qua prijs, levensduur(25 jaar) en strekte heeft (azobé)hout meestal de voorkeur
zeker bij de hogere wanden is kunststof ongeschikt, ook gaat kunststof vaak afbrokkelen na een aantal jaren omdat het niet bestand is tegen UV-straling.

Onder vlonders verstaan wij een terras van (hard)hout deze liggen vaak aan een sloot of vijver maar ook als er geen sloot of vijver is kan er een vlonder in uw tuin gelegd worden.

Onderaan deze pagina ziet u een impressie van de door ons gerealiseerde Beschoeiingen en Vlonders, u krijgt hierdoor een beeld wat wij u kunnen bieden: nieuw, renovatie of reparatie wij kunnen het allemaal.

Wij komen graag vrijblijvend langs voor een offerte en advies of eventueel een inspectie van de huidige vlonder/beschoeiing.

Voor meer informatie kunt u het Contactformulier invullen en eventueel een aantal foto’s uploaden

Vlonder met grondkering Hendrik Ido Ambacht

Afbeelding 1 van 52

De wand op deze foto is aan gevuld met grond omdat dit op de langere termijn minder druk geeft tegen de wand en ook minder snel gaat spoelen dit was in de oude situatie al serieus mis gegaan.

N

Scherpe prijzen

N

A-kwaliteit hout

N

Degelijke constructies